Sama sem skozi leta ugotovila, da imam najlepši paradižnik v rastlinjaku in da seveda izberem pravilna gnojila, ki jih naj bi imeli paradižniki. Tako sem na zunanji vrt nehala saditi paradižnik, v rastlinjaku pa sem imela samo paradižnik in čisto nič drugega. Tako se mi je najbolj splačalo, kajti če sem posadila tudi drugo zelenjavo, nisem redno in pogosto zalivala in tako mi druga zelenjava enostavno ni rasla. 

Ker sem vedela, da mi bo paradižnik v rastlinjaku uspeval samo, če bom z njim delala skrbno in izbrala resnično prava gnojila, sem v kmetijski zadrugi prosila za nasvet. Res so mi lepo razložili in tako sedaj po nasvete vedno hodim k njim, ker nimam toliko izkušenj, da bi se lahko hvalila in nekaj delala po svoje.

Torej moj rastlinjak za bogat in lep paradižnik potrebuje:

  • Dobre sadike,
  • Palice,
  • Gnojila,
  • Vezice.

Eno popolne posvetim paradižniku, da vse uredim tako, da je potem kar nekaj časa mir in ga moram še samo zalivati, drugo je vse narejeno. Potem mora paradižnik še samo rasti, gnojila tudi dam na začetku in potem nič več, ker so dovolj močna.

Vsak za svoj vrt ve najboljše, jaz sem ugotovila, da mi na vrtu uspeva vse razen paradižnika, zato paradižnika niti ne sadim več, ker uporabljam za paradižnik rastlinjak in druga gnojila, ki so primerna za paradižnik in ne za drugo zelenjavo. Eno leto sem imela paradižnik tudi na vrtu in lahko vam povem, da so mi ga vremenski pojavi čisto uničili in tako sem lahko pojedla le kakšen paradižnik. 

Vesela sem, da mi paradižnik dela v rastlinjaku, gnojila in zalivanje je obvezno, tako da skrbno skrbim za to, imam pa ga toliko, da ga jedo tudi sosedje in marsikdo se čudi, kako lahko imam toliko lepega in velikega paradižnika. Sama pa vem, da rastlinjak, gnojila in zalivanje dela čudeže.