Neke noči smo z družino vsi mirno spali in kar naenkrat slišali kako gasilci drvijo mimo naše hiše. Z možem sva pokukala skozi okno, da bi videla kaj se dogaja. Zagledala sva dim, ki se je valil iz hiše nekaj ulic stran in se odločila, da greva pogledat bližje. Medtem, ko sva hodila po pločniku, so mimo pripeljali še eni gasilci in hiteli na mesto požara. 

Ko sva prispela do požara, sva ugotovila, da lastnike hiše poznava in zaskrbelo naju je. Medtem, ko sva opazovala gasilce kako gasijo požar sta do naju prispela lastnika goreče hiše. Odleglo nama je, da sta fizično v redu, a žalostilo naju je, ko gledata kako gasilci gasijo njuno hišo.

Najprej sem ju objela, nato pa vprašala kaj se je zgodilo. Povedla sta nama, da sta kupila novo pečko za gretje in očitno je prišlo do kratkega stika. Vtičnica se je vžgala in zanetil se je ogenj, ki pa se je hitro razširil po vsej hiši. Takoj sta poklicala na pomoč in gasilci so bili pri njih v nekaj minutah.  

Ko so gasilci zaključili z gašenjem smo stopili do hiše, da ugotovimo kakšna je škoda. Na srečo je ogenj zajel le eno sobo, tako, da ni bilo tako hudo, kot so mislili. Bilo je pozno in z možem sva ju povabila k nam, da bi se vsaj malo spočila. Ker bodo morali splanico sanirati, sva jima za ta čas ponudila naš dom. 

Ker so se gasilci tako hitro odzvali in uspešno opravili svoje delo, je njihova hiša cela. Če bi prispeli nekaj minut kasneje bi lahko škoda bila mnogo večja in izgubila bi celo hišo. Ko so zaključili, sta se odpravila do njih, da bi se jim zahvalila za pomoč. Res so opravili izjemno delo in če nebi bilo njih, bi lahko izgubila svoj dom.