Pri nas doma imamo hišo tako grajeno, da so spodaj kletni prostori, ker je hišo zidal še moj oče imamo navadna garažna vrata in čas bi bil da jih zamenjamo za rolo vrata, kar bi bilo bolj praktično za nas in hiša bi dobila novo modernejšo podobo.

Naša hiša ni nič posebnega, ni moderna, je tista tipična dvonadstropna hiša, ki so se gradile leta nazaj, če bi jaz sedaj sam gradil hišo, bi to bilo čisto nekaj drugega, ker pa jo je oče takrat zidal zame, nisem niti pomisli, da bi gradil še eno. Začele pa so me vedno bolj motiti garažna vrata, ker so bila slaba in vedno, ko sem prišel domov, sem moral iz avta, odpreti vrata, se spet usesti nazaj v avto in potem zapreti vrata. Pozimi da ne govorim, kako so mi začela iti garažna vrata na živce, ko sem moral v snegu in mrazu letati noter in ven iz avta. 

Tako sem malo pogledal ponudbo, kakšna garažna vrata obstajajo in videl da sploh niso tako draga, kot sem pričakoval. Takoj pomladi sem se odločil, da bom oboja garažna vrata zamenjal za rolo vrata.

Kako sem jaz bil srečen, ko so ta rolo garažna vrata bila montirana, bil sem kot majhen otrok in se igral z avtomatskim odpiranjem in zapiranje. Končno sem lahko bil v avtu, ko sem si odpiral in zapiral vrata. Kasneje, ko pa sem se drugi dan pripeljal domov, sem od daleč bil presenečen, kako lepo podobo je dobila naša hiša, rolo garažna vrata, so polepšala tudi videz hiše. Bil sem ponosen nase, ker sem končno prispeval k podobi hiše in všeč mi je bilo. Naslednjo zimo komaj čakam, ko bom sedel v topel avto, garažna vrata se bodo odprla in zaprla, jaz pa se bom mirno odpeljal v službo. Vredna naložba!