Da se mi bo dan tako razvil, nisem niti najmanj pričakoval. Šel sem na eno dobrodelno delo in tam spoznal še nekaj fantov, ki so se tudi prijavili. Čez dan smo se spoznali in na koncu, ko smo končali, smo šli še na pijačo. Ko smo klepetali, je eden od fantov rekel, da ima Brig plovilo in če želimo, da se drugi dan vsi skupaj dobimo in gremo en krog po morju. Jaz sem bil takoj za to, nikoli se še nisem peljal z plovilom po morju in ta ideja mi je bila res dobra.

Tako smo se drugi dan dobili. Pričakoval sem, da bo imel čisto navaden Brig gumenjak, ampak še zdaleč ni bilo tako. Ko smo prišli v marino in šli proti gumenjaku sem jaz gledal samo male, on pa se je ustavil pri največjem gumenjaku Brig, bil sem pozitivno presenečen in res sem bil srečen, da se bom končno lahko enkrat peljal z takšnim gumenjakom. Bil je res lep, izgledal je čisto nov, ko sem tako razmišljal po tiho, sem bil prepričan, da ima veliko denarja, ker ne moreš imeti parkiranega takšnega gumenjaka Brig v marini, če nimaš denarja.

Pa smo šli, jaz sem bil kar malo tih, pa ne zato, da ne bi užival, ali pa da bi me bilo strah, prav nasprotno, bil sem srečen, da sem se lahko peljal. Tako smo bili na morju kar 6 ur, on je poznal čisto vsak kotiček in vmes smo se seveda ustavili in kopali. To je bil zame res lep dan, nikoli še nisem doživel kaj takšnega. Morje, gumenjak Brig, valovi, glasba, dobra hrana in pijača, za čisto vse je poskrbel sam. Sedaj, ko sem prvič to doživel, bom za naslednjič vedel, da lahko tudi jaz kaj prinesem. Sedaj pa še nisem poznal tega sveta, samo vedel sem, da me bo gumenjak Brig popeljal med valove in sem se prepustil.