Novo pohištvo, nove žaluzije in tako dalje. Letošnje leto je resnično leto sprememb, no vsaj zame. Verjetno se sprašujete, zakaj? Sama sem se tokrat odločila za prenovo stanovanja. Hecno, ponavadi se pri prenovi najprej lotimo pohištva, tal in podobno. Jaz bom tokrat začela naprej pri oknih. Sicer okna mojega stanovanja niso tako dotrajana, ob pogledu na žaluzije, bi vam hitro postalo jasno, o čem govorim. Stare žaluzije so polne prahu, nekaj jih je čisto nefunkcionalnih, zato je skrajni čas, da jih zamenjam z novimi. Nekaj časa sem se še trudila in jih enkrat mesečno čistila s posebnimi čistili, ki naj bi pomagala v boju z umazanijo. Rezultat je bil vedno enak, pravzaprav ga ni bilo, moja denarnica pa je bila zaradi visokih cen čistil, vedno bolj prazna.

Potrebujem nove žaluzije in pika. Ker s prejšnjimi nekako nisem bila zadovoljna, sem se odločila, da na spletu najdem novega ponudnika senčil. Želim si takšnih žaluzij, ki bodo lepo poskrbele za zatemnitev prostora, obenem pa ob lepih sončnih dnevih puščale prosto pot svetlobi, da osvetli celoten prostor. Kar se tiče samih materialov, o tem ne vem prav dosti, zato bom zaupala priporočilom ponudnikov. Kot ženski, bosta vsekakor pomembna funkcionalnost ter pa zunanja podoba žaluzij. Vem, da bi marsikdo ob tej izjavi zavil z očmi, vendar taka pač sem. 

Celo dopoldne sem namenila raziskovanju ponudnikov senčil. Izbira je res pestra in tudi cene so si med seboj zelo različne. Odločila sem se, da nekaj ponudnikov kar obiščem in se tako še v živo prepričam, kako so videti žaluzije in na kaj moram biti še posebej pozorna. Zavedam se, da je prenova stanovanja obsežen projekt, ki ga moram zajeti z veliko žlico. Vendar kot pravijo, nekje je treba začeti. Moja prva sprememba v stanovanju bodo žaluzije in tega se že zelo veselim.