Mislila sem, da sem imela vse podatke o tem, kaj je imunoterapija in kaj zdravi, pa sem se zmotila. Danes mi je sodelavka povedala, da je začela zdravljenje astme s tem, ker ji je to predlagal zdravnik. Tega pa še nisem slišala, pa sem imela pred nekaj dnevi zelo izčrpen pogovor o tem, kaj naj bi imunoterapija vse zdravila. Res je bil izčrpen pogovor o tem.

Vedela sem, da se rak zdravi s tem in alergije. Ampak astma, kolikor vem, ne spada med alergije. To, da ni rak, je seveda nedvomno. Ko sem to izvedela, sem imela neskončno vprašanj, kako da so ji to predlagali in kako naj bi to vplivala na astmo, da jo pozdravi. Kljub temu da ji je zdravnik vse to zelo dobro povedal, mi ni znala najbolje razložiti, da bi jaz razumela. Še sama je razumela na pol vse, kolikor sem videla. Ali pa samo ni znala razložiti tako, da bi bilo razumljeno. Res nisem vedela, da ima imunoterapija toliko razsežnosti pri zdravljenju. Kar je v resnici čudovito. Preden bom imela vedno v spominu, da je imunoterapija nekaj s čimer se ne zdravi samo rak, bo seveda trajalo. Do takrat pa upam, da bom čim manjkrat zagnala paniko, ker bom pomislila na najslabšo verzijo. Dokler koga ne prestrašim po nesreči, ni načeloma nič narobe

Kako lahko imunoterapija pozdravi astmo?

Ko sem zaključila z delom in sem se usedla v svoj avtomobil, sem najprej pogledala na splet, ali kje piše kaj o astmi, kako se lahko pozdravi. Želela sem najti kakšen zanimiv podatek, kjer bi pisalo o tem, kako imunoterapija lahko to pozdravi, vendar žal tega podatka nisem našla nikjer. Potem sem prebrala še nekaj člankov o tem, kaj vse zdravi imunoterapija in upala, da kje piše, kako se s tem zdravi astma, ampak na žalost tudi ta podatek ni bil nikjer prisoten.